Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mattheus Junior – 10 en 13 maart

maart 10 @ 00:00 - maart 13 @ 00:00

MATTEÜS JUNIOR ’24

Een Andere Matteüs voor iedereen van 10 tot 100

Vrienden van Matteüs presenteert in co-productie met Muziektheater Rood Mos en in samenwerking met Toonkunstkoor Euterpe Deventer, het Bachkoor Nijmegen, het Muziektheaterkoor De Plaats Arnhem en een cast van tien gerenommeerde acteurs, musici en zangers een geënsceneerde versie van Bach’s beroemde passie voor jong en oud samen. Een wonderlijk mooi verhaal gezet op wonderschone muziek. Alsof je de muziek voor het eerst hoort. Alsof je het verhaal voor het eerst ziet.

Omar heeft een buurman die altijd rond dezelfde tijd
van het jaar plots héél hard muziek opzet. En meezingt. Keihard. “Buurman, kan het wat zachter, ik ben mijn huiswerk aan het maken!” Wat is dat eigenlijk voor muziek? En waar gaat die muziek over?

De Matteüs Junior is een voorstelling over een buurman die zijn buurjongen aan de hand van de muziek van Bach het eeuwenoude verhaal vertelt over ideaal, vriendschap, verbond, verraad, verzet, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Het geheim dat nieuw leven voortkomt uit de dood. Een verhaal dat al vertellend zó dichtbij komt, dat ze er zelf middenin komen te staan. Erbij horen. En met hen het gehele publiek. Een springlevend verhaal over toen én nu.

“Nog nooit zo’n mooie en enerverende versie van de Matteus meegemaakt. Ga luisteren, ga kijken!”

10 maart: Bergkerk Deventer
13 maart: Lindenberg Nijmegen

Info, tijden en kaartverkoop: matteus-junior.nl

Gegevens

Begin:
maart 10 @ 00:00
Einde:
maart 13 @ 00:00
https://matteus-junior.nl/
Scroll naar boven