Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brahms met BrinCQ

2 maart 2023 @ 20:15 - 22:15

€27

Zoals rozen rood zijn, gaan liedjes over liefde. Of je nu de Perzische dichter Rumi erop naslaat of het levenslied van André Hazes: alle culturen, rangen en standen doen de liefde tot klinken brengen. In vele verschijningsvormen: amoureuze of platonische liefde, liefde tussen ouders en kinderen, liefde voor een bepaalde plek of de vrije natuur, religieus of spiritueel, voor onontdekte. En ook liefde voor jezelf. Wie ben je eigenlijk? En wie kan, wil, mag of moet je worden – van jezelf en van de ander?

Brahms met BrinCQ is een programma rond Brahms’ Liebeslieder Walzer. Als vocaal kwartet worden we dit project begeleid door twee toppianisten, eveneens uit de buurt, en vergezeld door twee Nederlandse dichters. Zij schrijven nieuwe Nederlandse teksten geïnspireerd op Brahms’ muziek, Daumers wereldpoëzie, én de persoonlijke liefdeservaringen van BrinCQ. Onze boodschap, net als ooit van Brahms en Daumer: liefde verbindt en doorweeft de mensheid.

Met dit project levert BrinCQ een bijdrage aan die publieke dialoog. Met hun frisse blik geven dichters Lily Monori van Dijken en Frank Verhulsdonck het hedendaagse publiek een nieuwe ingang in de vertrouwde muziek van Brahms. Samen pogen we dit oude, maar universele materiaal zijn oorspronkelijke bedoeling terug te geven. Dat doen we ook op instrumentaal vlak, door dit programma uit te voeren op historische instrumenten (Blüthner en Erard). Rechtsnarige vleugels hebben een bescheiden en transparante klank, toegankelijker en aardser dan overdonderende moderne concertvleugels. Minder wolligheid, meer transparantie.

Gegevens

Datum:
2 maart 2023
Tijd:
20:15 - 22:15
Kosten:
€27
https://www.brincq.nl/

Locatie

Doopsgezindekerk, Utrecht
Scroll naar boven