Hof van Heden

Een muziektheater over de Zeven Zonden waarin sopraan, violiste en pianiste samenkomen

In Hof van Heden wentelen een pianiste, zangeres en violiste in de zeven zonden: champagne, sigaretten, luiheid, geheime afspraakjes. We zien de zonden en we horen de zonden. Maar is schaamteloos zondigen nog wel van deze tijd?

Zondigen heeft door de eeuwen heen een andere lading gekregen. Wat betekent zondigen in de 21e eeuw? Met Hof van Heden vragen we ons af: in hoeverre is zonde eigenlijk zonde?

We zien het dilemma dat de pianiste heeft met de zonden. Muziek van Puccini, Strauss, Brahms, Schumann, Liszt, aan elkaar gesmeed door Anne-Maartje Lemereis, zorgt voor een uurtje ontsnappen uit het nu naar het Hof van Heden.

Het is dus Hof van Heden: Een beetje liedrecital, een beetje muziektheater, maar vooral heel passie voor de prachtige muziek.

In 45 minuten word je meegenomen in een voorstelling over de Zeven Zonden, zodat u ze niet zelf hoeft te begaan, maar zedelijk kan toekijken.

Hof van Heden is een theatraal liedprogramma met de beperkte middelen die passen bij onze leefstijl van nu. U hoort zeven liederen en aria’s van onder meer Puccini, Gounod, Strauss en Schumann, waarin de zonden een hoofdrol spelen. Omlijst door klanken van de viool, het traditionele muziekinstrument van de duivel. De losse delen worden muzikaal met elkaar verbonden met nieuwe noten van componiste Anne-Maartje Lemereis. Zo ontstaat een soort muziektheater in het klein, dat ons doet verlangen naar de Bijbelse Hof van Eden, waarin de zonde niet bestond. De regie is in handen van Kenza Koutchoukali en de vormgeving ligt bij Juliette Mout. Op het podium ziet en hoort u sopraan Charlotte Houberg, violiste Eva Traa en pianiste Heleen Vegter.

Radio 4

3 juli 2021: Waalse Kerk, Arnhem
4 juli 2021: Majellakapel, Bussum
17 juli 2021: Veluvine, Nunspeet

Repertoire

Strauss – Heimliche Aufforderung
Gounod – Ah, je ris (Opera: Faust)
Liszt – Dante Sonate
Poulenc – Hôtel
Brahms – Nachtwandler
Rachmaninoff – Vocalise
Puccini – Quando men vo (Opera: La Boheme)
Bartok – Viool sonate laatste deel
Schumann – Ich grolle nicht

Deze voorstelling op uw eigen podia?