30 of 60 minuten concert van zangeres Charlotte Houberg en pianiste Heleen Vegter

Wat muziek je laat voelen, is niet in woorden uit te drukken

Waar je in het verleden wellicht alleen de stille luisteraar was, nemen Charlotte Houberg, sopraan, en Heleen Vegter, liedpianist, je mee in de betekenis van de muziek en tekst, zodat je de verschillende sferen en klanken zelf kan ervaren. Ook als je nog weinig ervaring hebt met klassieke muziek, is dit je kans om op een heel ontspannen te leren genieten van klassieke muziek.

Charlotte en Heleen hebben elkaar digitaal ontmoet in de eerste corona lockdown. Hun gedeelde doorzettingsvermogen, muzikaliteit, ondernemingsdrift en creativiteit bleek doorslaggevend voor een vast duo. Zo hebben ze in 1,5 jaar, ondanks de onmogelijk periode voor musici, op vele plekken en onder vele omstandigheden opgetreden.

Charlotte en Heleen kunnen geboekt worden voor onderstaande programma’s. Allemaal te combineren of op maat te maken.

‘Sole e Amore’ – Een zomers liedprogramma waarin je wordt meegenomen op reis naar de zuidelijke landen Frankrijk, Spanje en Italië. Het is een vrolijk, onbezorgd programma met uitbundigheid en verstild genieten met componisten als Granados, Rossini, Fauré en Poulenc. Alle liederen worden kort maar krachtig uitgelegd, zodat we iedereen meenemen in het verhaal.

“Ze slaagden er goed in het publiek mee te nemen in hun programma Sole e Amore. Een uur lang luisterden de mensen geconcentreerd en geboeid naar liederen en hun verhaal. Alle lof voor deze twee vakvrouwen!”

‘Kerstconcert’ – Een Romantisch programma van 60 minuten waarbij we een kwartet laten horen met liederen van Tchaikovski, Quilter, kerstliederen en keuze liederen. Het zijn liederen die Heleen en Charlotte aan het hart liggen en je meeslepen door barre winterse omstandigheden en veel romantiek. De kerstliederen die ze spelen, zullen allemaal een zweem melancholie en herkenning met zich meebrengen. Als kers op de taart is er daarna nog ruimte voor keuze van het publiek uit de top 10 bekende liederen.

‘Over een jaar’ – Een titel waaruit hoop, verlangen, maar ook onzekerheid spreekt. Het kan een terugkijken, maar ook vooruitkijken zijn. En dat is precies wat er in ons programma zit. Terugkerend leidmotief zijn de maanden van Tsjaikovski’s ‘Seizoenen’ voor piano solo. Vier maanden die staan voor een overweging die voorbode vormt voor een groep liederen van een componist: Tsjaikovski, Wolf, Strauss en Quilter.

‘KeuzeMenu’ – Wil je graag zelf aan het roer staan? Dat kan! Nadat je hebt geboekt, ontvang je een keuzemenu met de mooiste liederen en solo pianostukken waaruit je zelf 30 minuten kunt samenstellen.

Alle programma’s zijn in verschillende lengte uitvoerbaar, met liederen en eventueel een piano solo ter afwisseling. Charlotte en Heleen lichten graag de stukken kort toe om u echt mee te nemen in de verschillende sferen en klanken.

Boeken

Geïnteresseerd?
Boek Duo Houberg & Vegter op Samenuitthuis.nl of vul het contactformulier in.

Links: Charlotte Houberg, Rechts: Heleen Vegter. Foto: Mel Boas
Charlotte Houberg & Heleen Vegter. Photo: Mel Boas

Prijzen

Prijzen tussen €699 en €999

(excl. 9% BTW en reiskosten)